Yleisövihjeiden perusteella tehty varma havainto leijonasta täällä. Klik

50A2096F-E7F8-4647-962F-27C2DAD3C83A
Leivontalevy heräsi henkiin eli mäntyä
4ABE179F-0BD8-4ECF-8958-67EEF04ABC16
Leijona kuusessa ennen sotia. Tämä vielä vähän muuttunee yleisön vastustuksesta huolimatta
D9F9351B-5AAA-48DC-8852-1D3A835122F2
Levollinen hetki. En suosittele häiritsemistä.
CAD0967F-A900-49DE-9566-96CB4981089A
Kuulopuheet ovat tarkentuneet. Tästä voi joku jo leijonansa tunnistaa.
6FED15F2-19A5-4C36-A0BE-63EBC8371EDC
Olen Ruoko Lahti päivää
A0D7BA82-EDDA-4531-ABB9-74D8DBF35F8E
Kuva oli niin heikko, että tämä leijona on tehty kuulokuvan perusteella

 

28 Comments Lisää omasi

 1. Turo Numminen sanoo:

  Hieno jellona. Nähty ilmeisesti myös Varsinais-Suomessa.

  Tykkää

  1. Joo useita havaintoja

   Tykkää

 2. Helena Kokkonen sanoo:

  Tänä keväänä tulee täyteen viisikymmentä vuotta ”ennen sotaa”-kuvan mallikuvasta. Kirsikan kommentti oli osuva ja kaunis tuosta kuvan surumielisen katseen omistavasta tytöstä. Monet pilvet ovat lipuneet toistensa ohi sen jälkeen, mikä minnekin päätyen.

  ”Leijonat” tuppaavat muuttua vanhemmiten ”norsuiksi”, noiksi ylisukupolvista huolta kantaviksi naaraiksi. Luonnossakin norsujen huolenpito siirtyy vielä seuraavankin sukupolven avuksi. Ehkä siksikin norsuja kunnioitetaan myös jumalina; norsujumalat!

  Liked by 2 people

  1. Parikin norsutyötä on ollut suunnitelmissa. Saas kattoo.

   Tykkää

 3. Irjaleena sanoo:

  Pönttöjen kevättrendejä odotellen… viimekeväiset lienee menneen talven tai pönttöjä.

  Tykkää

  1. Ei suinkaan. Kyseiset mallit ovat tulevan kevään ykköstrendiä. Edelläkävijät luovat mallistoa, jota tulevat sukupolvet painavat verhoihin ja joista tehdään Kansallisteatteriin pönttönäytelmiä.

   Tykkää

   1. Kirsikka Tikkanen sanoo:

    Löysin äsken siskon, mutta en tiedä, miten saan sen auki kokonaisena ?Alkusivulla hän oli, ja kun otin sen auki, niin leijonia siellä vaan, ja siskosta puolikas iso kuva. Muistan ton kuvan, ja siinä todella on sisko kuin ilmielävänä ja kauniina, herkkänä ihanana siskonani. Saanhan sanoa…..sanon sen kumminkin, että tuo on sun tähän astisista töistäsi paras ja töittesi aatelia, no ehkä mun tunteilla on hitusen merkitystä, mutta anyway ihan häikäisevä maalaus !

    Liked by 1 henkilö

   2. Joo tämä alusta eli WordPress on veikeä kumppani. Monasti, kun lisään kuvia, tyyppi päättääkin poistaa samalla jonkin kuvan. Ei kysy minulta mitään. Tuntuu ihan siltä, että jokaisesta jutusta pitäisi tehdä oma artikkelinsa, jossa ei olisi montaakaan kuvaa. Olen aatellu, ettei ihmiset jaksa kattella useita artikkeleja. No ongelma on nytkin, koska lisäilen artikkelien sisään kuvia eikä lisätyt kuvat näy etusivulla. Aina tulisi siis kurkistaa artikkelien sisään myös. Jossakin vaiheessa voin yrittää kokonaan toisenlaista pohjaa, mutta vaarana siinä on, että kaikki menee sekaisin. Niitä Mellin kuviakin lisäilin vaikka kuinka monta kertaa ja aina toinen hävis. Yritän saada sen Irjaleenan ylioppilaskuvan uudestaan. Katotaan, mikä silloin taas häviää…

    Tykkää

   3. Irjaleena sanoo:

    Tulipa joku vesipisara silmänurkkaan siskon kauniista sanoista. Jos ei tietäis sun nauttivan vaan takkamakkarasta lauantai-iltaisin, voisi luulla joksikin kuohuvaksi höpinäksi. Kiitos! Kunpa lapsenlapsieni sisarussuhde olisi aikuisiällä yhtä lämmin kuin meidän. Varmaan onkin. Ikäeroa saman verran, mutta meillä oli kolme siinä välissä vielä. Kyllä se kuva vielä takaisin tämän puumiehen sivulle ilmestyy.

    Liked by 1 henkilö

   4. Kyllä sen kuvan siellä pitäis olla. On ollu koko päivän. Nii.

    Tykkää

 4. Irjaleena sanoo:

  Pieni korjaus Auran suunnan näyttelyyn, josta JJ puhui yhdess kommentissaan: näyttely on Raision taideyhdistyksen yhteisnäyttely Raision kameroiden kanssa. Aiheena aika, laajasti ja väljästi käsiteltynä. Se korjaus: näyttely on maaliskuun ajan Auran kirjaston yhteydessä olevassa tilassa. Kyllä se toteutuu ja varmasti ainakin JJn työ siellä tullaan näkemään!
  Kesällä sitten yksityisnäyttely Turussa tällä puumiehellä! Siitä myöhemmin lisää.

  Tykkää

  1. No pääsipäs sanomaan. Taidan jatkossakin kirjotella tänne soopaa niin pääsen tsekkaamaan, kuka ymmärtää lukemansa ja ihmiset heräävät talvihorteesta. Juu ja siitä tuli mieleen kevät eli lintusten pönttöset. Mulla on niistä …kin ihan oma mallisto. Viimeistä viserrystä lintumaailmasta. Pitänee tänne semmonenkin osasto laittaa. Oliskohan pönttöosasto juurikin tänne sopiva?

   Tykkää

 5. Kirsikka Tikkanen sanoo:

  Aikas säännöllisesti käyn täällä, ja kyl kannattaa, kun joka kerta on jotain uutta, mut tänään kyllä yllätyin eniten. Juu, neuvotellaan hinnoista , suudelmat on vaan kotimaisissa elokuvissa, hehe.

  Liked by 1 henkilö

 6. Kirsikka Tikkanen sanoo:

  Omistaja ilmoittautuu palkkion toivossa 🙂
  Mun elämäni ”leijona” on ikuistettu puulle, ihanaa, että huonoista valokuvista sait tohon Mellin……ja ton puun mä haluun, tahdon, ja se on pakko päätyä pois sieltä mun luo. Kerro hinta, ja aina sanon, että makso mitä makso, kunhan mun elämäni taloa ei tartte sen takia myydä !!

  Tykkää

  1. No kas. Käydään sitä näemmä joskus täälläkin.
   Ei tarvitse mitään myydä eikä ostaa. Suudelmalla saat kaiken.

   Tykkää

  2. Helena Kokkonen sanoo:

   No niin, nyt tällainen sivustaseuraajakin alkaa päästä sisälle sisäpiirin juttuihin; vaikka sisäpiiriläiset sitten naureskelisivatkin hiljaa, että et päässyt vaikka luulit. Ihmettelin aluksi, mitä ihmettä tarkoittaa tuo omistajaksi ilmoittautuminen. Onneksi en mennyt sitä aikaisemmin kommentoimaan ja nolaamaan itseäni perusteellisesti. Tai voi olla, että niin on jo käynyt jossain muualla täällä. Mutta haitanneeko sekään.

   Tykkää

   1. Et sinä itseäsi nolaa. Minä pyrin kirjoittamaan asiat ystävällisen veikeästi ja ajatuksia herättäviksi. Ei olisi mitään haitannut, vaikka olisit ilmoittautunut omistajaksi tms. Kyseiset koirakuvat ovat Irjaleenan Kirsikka-siskon koiravainaasta tekemäni työt. Kirsikkakaan ei tiennyt, että olin ne sivuilleni laittanut. Päätin tällä samalla testata, milloin Kirsikka käy sivuillani, koska tiesin hänen älähtävän. Hän tiesi, että yhtä työtä olen ollut tekevinäni, mutta muusta ei hänelläkään ollut hajua.
    Lopuksi: kirjoittakaa kaikki ihan mitä mieleen tulee. Se tuntuu paljon paremmalta kuin hiljaisuus. Töitä saa kommentoida varsinkin, jos ne herättävät tunteita, ajatuksia yms. Henkilökohtaistakin postia saa laittaa aina. Kehuja otan sujuvasti vastaan joka päivä vaikka kuinka paljon. Niihin en kyllästy. Arvosteluakin saa laittaa. No pilkkakirveitä täällä ei kukaan heittele. Niistä olemme kaikki saaneet nauttia kylliksi, joten viljellään mielensäihastuttuja-ajatusta. En enää muista, mitä kirjoitit, mutta ei se haittaa. Varmaan joku osio oli vastaus johonkin tekemättömään kysymykseen. Onnellista viikonloppua!

    Tykkää

 7. Irjaleena sanoo:

  Hoksasin muuten juuri, että tässä olisi myös yksi leijona. Pysyy kuitenkin ihan piilossa, ei saa kuvata .

  Liked by 1 henkilö

  1. Onhan sitäkin leijonaa jo tullut puulle tehtyä ainakin pariin työhön…lakilla ja ilman

   Tykkää

 8. Helena Kokkonen sanoo:

  Hyvin muistan minäkin tämän ison kissan tassujen jälkien etsinnän joskus kesällä muinoin. Ihan toinen asia, kun en osaa aloittaa uutta ”aihetta”, enkä oikeastaan haluakaan uutta sivua aloittaa, kun haluan pysyä näkymättömänä. No, tämä tuli mieleeni taas hienoa täysikuuta muutama päivä sitten ihaillessani. Eli miten hankit nämä puut/laudat/pohjat töillesi. Kaadatko puut itse? Ja jos kaadat, mihin kuun aikaan sen teet? Vanhat miehet (mm isäni) ruukasivat sanoa, että rakennuspuut ja hirret pitää kaataa yläkuun aikaan, jotteivat ala halkeilla. Oletko huomannut eroja puun pinnan halkeilussa eri kuunkierron vaiheissa kaadetuissa puissa, jos itse kaadat?

  Oletko itse piiloutunut tuon leijonan nahan alle?

  Tykkää

  1. Pääsääntöisesti kaadan itse tai haen myrskyn kaatamia. Sen tuomen kaatoi myrsky. Käytin myös ylijäänyttä lattialankkua ja vähän vaneriakin. Tänään sivuille ilmestyvät työt on toteutettu kaatamaani kuuseen. Eli pohjat ovat moninaisia, mutta pääsääntöisesti itse kaatamiani ja sen jälkeen laudoiksi yms sahaamiani. Kuun asemoinnilla ei ole minulle merkitystä. Ennemminkin pyrin kaatamaan puut lepovaiheessa eli ennen kevätkohinoita. Suurin merkitys minulle oikeastaan on se, että puulla on henki. Sitä kunnioitan enkä riehu sahoineni miten sattuu. Puuvanhukselle tulee olla suuri kunnia päästä käsieni ja ajatusteni muovaamaksi ja huomaan. Vain sillä yhteispelillä pystyn toteuttamaan töitäni. Minun mielestäni herkkä katsoja kyllä tämänkin näkee ja aistii.

   Tykkää

   1. Unohdin äskeisestä: en se minä ole, joka siellä nahan alla iskee silmää. Minulla on sivuilla muita ilmenemismuotoja. Olen kyllä kuullut sellaisestakin, että leijona voi olla leijonan nahoissa. Se ollee eri asia kuin lammas susiturkiksissaan.

    Tykkää

   2. Helena Kokkonen sanoo:

    Sitä kuusta kuuleminen, jonka juurella asuu, vai miten se meni. Hyvä, että kunnioitat metsää ja puita, vaistoat niiden hengen ja mielen, etkä ”riehu sahoinesi miten sattuu”. Arvostan myös sitä, että hankit, sahaat, kuivaat ja käsittelet puusi itse -vaikka ei kai kaupastaostetuilla alustoillakaan mitään vikaa olisi. Tuntuu vain mukavalta ajatella, että kuljet metsässä ja arvioit minkä puun kaadat tai otat korjuun myrskyn kaatamat ja mietit, mihin ne sopivat. Aika pitkäjänteistä tekemistä suunnittelua!
    Luulet nyt varmaan, että olen luonnonsuojelija ja ”hyvä ihminen”. En ole.

    Tykkää

   3. Et sinä pahakaan ole. Ihminen vain. Sellaisia me olemme. Ei niin hyvää ettei pahaa ja kääntäen. Minä pitäisin siitä, että ihmiset kunnioittaisivat toisiaan. Siitä seuraisi paljon hyvää. Rakkaus on myös ihmeen kortilla, mystifioitu ja pelätty. No et sinä suoraan näistä, mutta mitäpä sen. Minä sitten menin niistä kirjoittamaan.
    Kyllä mun taiteessa yleensä pohja on oleellinen osa työtä. Siksipä työt pitäisi nähdä livenä tai kuvata joka puolelta. Käyt sitten kesällä katsomassa mun näyttelyä, ellet helmikuussa kulje Auran suunnalla. Sinne tullee yhteisnäyttely. Tai vois ottaa nykäset ja sanoa: ehkä tulee, ehkä ei.

    Tykkää

 9. Irjaleena sanoo:

  Taisi olla kuulossakin vähän heikkoutta uudessa jellonahavainnossa. Jotenkin kyllä vaikuttaa aika tutulta tuo jellona. Hyvin on taiteilija osannut heikot kuulo- ja muut kuvat tallentamaan puulle. Ei huono!

  Liked by 1 henkilö

 10. irjaleena sanoo:

  Muistan hyvin, kun lapsena vuonna 2 jo sisaruten kanssa oltiin huomaavinamme rantasaunamme liepeillä isoja tassun jälkiä. Kyllä se varmaan tuo mustakuono-tappisilmä oli.

  Tykkää

  1. Ja tämä tarina on tosi

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s