4 Comments Lisää omasi

 1. Irjaleena sanoo:

  Kun näin tämän työn heti suoraan uunista, oli ensimmänen ajatukseni työ tuulenpojasta. Se ajatus pysyy edelleen neiti keväästä huolimatta. Kun työtä katselee eri kulmilta, siinä voi nähdä tuulenpoikaa ja neitikevättä yhtenä hurmaavana kokonaisuutena. Työ tosiaan elää, niin kuin kunnon taiteen tuleekin.

  Tykkää

 2. Helena Kokkonen sanoo:

  Muodonmuutosko vai neiti kevät? Aivan kuin ”niityillä ja kukkuloilla leikimme ja vertasimme itseämme leijoniin, perhosiin, jumaliin ja kerjäläisiin”. Tai Kevät, joka ”taas tanssii tahtiin valssin ja lehmus tuulessa huokailee”. En muista noita värssyjä ihan tarkkaan, mutta niidenkaltainen tunnelma syttyi tästä niin ihanasta työstä mieleeni. Joka tapauksessa talven tuulet ja huulet murtuu kevään edetessä.

  Huikea työ. Puu tosiaan pääsee oikeuksiinsa taiteilijan käsissä.

  Liked by 1 henkilö

 3. Irjaleena sanoo:

  Käsi on pystyssä. Nämä yhdistelmäversiot ovat minun makuuni: erilaisia elementtejä yhdistettynä sulavaksi ja moniselitteiseksi kokonaisuudeksi. Taiteen ei tarvitse olla helppoa nakkia, vaan hyvä on, kun katsoja pistetään ajattelemaan ja tuntemaan. Tämänkin työkokonaisuuden voi nähdä niin monella tavalla. Tulee taas kerran mieleen valokuvasta yksiyhteen maalatut akvarellit: voi itku, kun en jaksa ymmärtää! Minulle ne eivät anna, jos eivät otakaan, kun en edes katso niitä. Katson mieluummin taidokasta valokuvaa ja tällaisia luovia taidenäkemyksiä.

  Tykkää

  1. Hyvältä kuulostaa. On myös paljon innostavampaa tehdä moniulotteisia töitä, joitten tarinat aukeavat miten kellekin ja miten milloinkin.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s